Minecraft kezdőknek

Egy jó kis oldal, ami segít a játék letöltésében, feltelepítésében, elkezdésében és egy két jó tanácsot is tartalmaz.Egy oldal, ami teljesen kezdőknek van.:)Létszükségletek

Akárhogy is készülsz az első éjszakára, kell nyersfa és szén vagy faszén a túléléshez. A nyersanyagok begyűjtéséhez célozz arra a blokkra, amit be akarsz gyűjteni, és tartsd nyomva a bal egérgombot. Így a karaktered folyamatosan ütni fogja a blokkot. Repedések keletkeznek a blokkon, aztán eltörik. A nyersanyagot aztán felveheted úgy, hogy odamész. Így az eszköztáradba fog kerülni. Jó ötlet megjelölni az otthonodat, ha távol építkezel a termőpontodtól.

Fa

A nyersfát fatörzsekből tudod megszerezni. A fa minden barkácsolandó fegyver és tárgy veleje és kell a 3x3-as barkácsháló eléréséhez. Egy kemencében is lehet fát használni szén helyett, és így a játék első részében ez a legfontosabb nyersanyag.

4-10 nyersfablokk begyűjtése után elkezdheted barkácsolni első tárgyad, bár ajánlott a harmadik fablokk begyűjtése után rögtön barkácsolni. 

Egy barkácsasztal barkácsolása

A barkácsolás (crafting) a Minecraft magja, mint azt a neve is jelzi (Minecraft, azaz "bányabarkács"). Bár vannak olyan tárgyak, amiket rögtön az eszköztárból el lehet készíteni, majdnem az összes eszközhöz és tárgyhoz egy barkácsasztal kell.

Barkácsasztal készítéséhez nyisd ki az eszköztárad (alapértelmezett E gomb)és tegyél a 2x2-es hálóba egy fát.Ebből 4 fadeszka lesz.

Kattints a deszka ikonra és tedd le az eszköztáradban. Kattints a maradék fádra a barkácshálódban és tedd vissza az eszköztáradba. Kattints az előbb készített fadeszkákra és ahelyett, hogy ballal klikkelnél, jobbal kattints a négy barkácsnégyzet mindegyikére, így csak egyet teszel le klikkenként.Ekkor jobb oldalt végterméknek kijön egy asztal. 

Kattints az asztalra és tedd le egy üres helyre az eszköztár gyorstárolójába.

Az Esc gombbal visszatérhetsz a világnézethez. Menj valahova és jelöld ki a barkácsasztalt az egérgörgővel vagy a számgombokkal. Jobb egérgombbal kattints valahova. Ha fel akarod venni, hogy átrakd máshova, bal gombbal üsd, amíg szét nem esik és szedd fel az ikonját.

Készíts egy csákányt

Ahhoz, hogy követ és szenet szerezz, kell egy csákány. Az első csákányod fából lesz; nem túl strapabíró, de amíg nem szerzel követ, csak ez lesz.

Legalább öt fadeszka kell egy facsákány elkészítéséhez. Használd a barkácsasztalod úgy, hogy jobbal kattintasz rajta, és így megjelenik a munkapad-nézeted. Először kell egy nyél a csákányodnak. Tegyél két fadeszkát egymás fölé. Két deszkából négy bot lesz.

Vedd el a botjaid és tisztítsd le a barkácsasztalod, ne maradjon ott semmi. Most tegyél le két botot: az egyiket a második sor második helyére (5-ös hely), a másodikat a harmadik sor második helyére (8-as hely), és három fadeszkát az első sor megtöltéséhez: 1-es, 2-es és 3-as hely. Így készítettél egy csákányt.

Talán észrevetted, hogy a csákány barkácsolásához kb. a tárgyaiddal rajzolod meg a tárgyat. Más tárgyaknál is így van ez.

Nyersanyaggyűjtés

Miután van egy csákányod, végre tudsz kőtörmeléket gyűjteni. Először találj sziklát: elég könnyű, mivel nagyon sok van belőle, de ha nem találsz, csak áss le.

Botokat és kőtörmeléket használva el tudsz készíteni kőeszközöket is. Ajánlott néhány kőásót, egy kőcsákányt, egy pár kőfejszét és egy kőkardot készíteni. A kőfejszékkel könnyebben kivágod a fákat, mint puszta kezeiddel.

Amikor malacokkal találkozol, hasznos néhányat levágni, hogy kapj sertésszeletet. Érdemes bárányokat is ütögetni, amíg 3 gyapjad nem lesz, így tudsz barkácsolni egy ágyat.

Bányássz legalább 8 kőblokkot és rendezd őket lyukas négyzet alakba, azaz csak a középső négyzetet hagyd szabadon. Ezzel lesz egy kemencéd.

Most kell egy nyersfa- és egy fadeszkablokk. Tedd le a kemencét, tedd le a fadeszkát az üzemanyag négyzetbe (az alsó) és a nyersfát az olvasztandó négyzetbe (a felső). Miután mindkét blokk a helyén van, az olvasztás automatikusan elkezdődik, felemésztve a fadeszkát és felizzítva a kemencét. A faszén a jobb oldalon fog kijönni. Tedd be az eszköztáradba és így elkészítheted az első fáklyáid (lásd Fénycsinálás szekció lejjebb). A kemencét is el lehet törni, és így vissza lehet venni, de csak csákánnyal, mert ha puszta kézzel töröd szét, örökre elveszik.

E folyamat helyett lehet közvetlenül is bányászni szenet, de kell hozzá egy csákány. A szénérc kövek között van, nagyrészt föld alatt. A jellemző fekete pöttyöket kell nézned egy kőblokkon.  

A szén és a faszén különböző nevűek és nem tudod egymásra halmozni, de gyakorlatilag ugyanazok. Amit normális szénnel meg tudsz csinálni, azt faszénnel is, és fordítva.

Egy pár szó az ásásról

Ne áss egyenesen lefelé.

Lehet egy olyan blokkra állni, ami alatt nincs semmi, csak levegő.Az is lehet hogy láva van alatta.

Egy másik megváltoztathatatlan szabály a következő:

Ne áss egyenesen felfelé.

Teljes mértékben lehetséges, hogy rád esik egy mob, homok vagy sóder, ami megfojt, vagy egy lávafolyam.

Fénycsinálás

Kezdetben az egyetlen fényforrásod éjszaka fáklyák lesznek. Ezeket szénből (vagy faszénből) és botokból lehet elkészíteni, és 2x2-es négyzethálóban is.Következőképpen készíts fáklyát:

Tegyél le egy szenet vagy faszenet és tegyél főlé egy botot.Egy boból és egy szénből négy fáklya lesz.

Videók az első napról(nem saját videók):

 http://www.youtube.com/watch?v=hUFkGPT1ZnQ&feature=related

2 részes:

http://www.youtube.com/watch?v=8Dktv_Ax_E0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=eG2WHuJEsB4&feature=fvwrel

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 18
Heti: 48
Havi: 323
Össz.: 59 316

Látogatottság növelés
Oldal: Első nap
Minecraft kezdőknek - © 2008 - 2018 - minecraftkezdoknek.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: minecraft kezdőknek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »